

Data Training Sessions Agenda

Every Wednesday from October 9th to October 30th from 12:00-1:30 PM

Intended Audience: All CPQCC Members (including Physicians, Nurses, PT/OT, Social Workers etc.) are encouraged to join the virtual learning session. Attendees will be supplied with the agenda and other necessary documents before each meeting.

Introduction to CPQCC and Friends October 9

DURATION	TOPIC	PRESENTER
12:00 – 12:05 PM (5 min)	Welcome & Introductions	Communications Team
12:05 – 12:35 PM (30 min)	CPQCC and CCS – Goals and Intentions, Mission NICU Population – Who do We Track and Why? Transport HRIF Population	Jochen Profit
12:35 – 12:50 PM (15 min)	QI Activities	Courtney Breault
12:50 – 1:00 PM (10 min)	CPQCC Activities	Fulani/Annalisa
1:00 – 1:10 PM (10 min)	Q&A Panel	Group

Learning Objective: What's going on at CPQCC and an introduction to the program. We'll look at which babies are tracked in the NICU, transport, and HRIF data sets. Hear about the latest quality improvement collaboratives, health equity work, and other exciting CPQCC activities to integrate improvement opportunities to benefit California's most vulnerable mothers, babies, and families.

What's New with CPeTS Data October 16

DURATION	TOPIC	PRESENTER
12:00 – 12:05 PM	Welcome & Introductions	Communications
(5 min)		Team
12:05 – 12:15 PM	Quality Improvement Opportunities	Kevin Van Otterloo
(10 min)		
12:15 – 12:30 PM	Neonatal Transport Trends	Kevin Van Otterloo
(15 min)		
12:30 – 12:40 PM	Accessing Data Reports	Kevin Van Otterloo
(10 min)		
12:40 – 1:05 PM	CPeTS Data Utilization	Lucy Van Otterloo
(25 min)		
1:05 – 1:15 PM	Q&A Panel	Group
(10 min)		



Learning Objective: Learn about changes to the transport data set managed by CPQCC and its partner, the California Perinatal Transport System (CPeTS), for birth year 2025. You'll also learn what the 2023 birth year transport data shows us at a state level, and we will continue the ongoing conversation about maternal transports as a possible safer alternative to infant transports.

What's New with NICU Data October 23

DURATION	TOPIC	PRESENTER
12:00 – 12:05 PM (5 min)	Welcome & Introductions	Communications Team
12:05 – 12:20 PM (15 min)	2023 Data Finalization Summary, Awards & Tools	Fulani Davis
12:20 – 12:30 PM (10 min)	2025 NICU Database Changes	Annalisa Watson
12:30 – 12:50 PM (20 min)	Family Centered Care (FCC) updates	Jochen Profit
12:50 – 1:00 PM (10 min)	Delivery Room Oxygen (DRO2) updates Language data updates	Henry Lee
1:00 – 1:10PM (10 min)	Q&A Panel	Group

Learning Objective: Get a summary of CPQCC's 2023 data finalization results and other important updates, learn about changes to the NICU Database for the birth year 2025 and get a summary of our NICU research and quality improvement efforts.

What's New with HRIF Data October 30

DURATION	TOPIC	PRESENTER
12:00 – 12:05 PM (5 min)	Welcome & Introductions	Communications Team
12:05 – 12:10 PM (5 min)	CCS HRIF Program & Database Access	Susan Hintz
12:10 – 12:25 PM (15 min)	Quality Improvement & Research	Susan Hintz
12:25 – 12:35 PM (10 min)	ROCs Survey Series – Survey #1	Erika Gray
12:35 – 12:55 PM (25 min)	Reporting System	Erika Gray
12:55 – 1:05 PM (10 min)	Data Finalization Process & Awards	Erika Gray
1:05 – 1:20 PM (15 min)	System Reports	Susan Hintz

Learning Objective: Learn about quality improvement efforts for the High-Risk Infant Follow Up (HRIF) Reporting System and database changes for 2025. You will also learn about the annual data finalization process; how to navigate dashboards; and interpret system tools and reports.



Cost/Cancellation Policy: The Data Training sessions are free. There is no cancellation or refund policy for individuals who are unable to attend.

Contact hours/Continuing Education Credit:

Attendees will be eligible for contact hours through the Mid-Coastal California Perinatal Outreach Program (MCCPOP). MCCPOP is approved as a provider of continuing education by the California Board of Registered Nurses, Provider #3104. This course has been approved for up to 1.5 contact hours for the 90-minute events and 1.0 contact hours for the 60-minute events. Attendees must remain on the webinar for the entire time and fill out an evaluation to receive contact hours.

Contact hours are tracked during "live sessions" only and will be distributed at the end of the Data Training sessions. Please make sure that everyone on your team registers individually and attends the entire live session to receive credit. For those of you who'd like to attend together as a group, reach out to contactmccpop@stanford.edu to receive a sign in sheet that must be reviewed and approved after the session, by an educator or supervisor, as proof of attendance.



