

2019 DATA TRAINING SESSIONS

CPQCC will be holding its annual data training sessions on October 9th, 19th, and 26th in Northern and Southern California. The one-day training session provides an opportunity for data teams to learn about changes to the NICU, CPeTS, and HRIF data sets for 2019 and to network with other teams from other hospitals.

Online registration will be available mid-August and will close 1-week prior to each scheduled training session. **NOTE:** Breakfast and lunch will be provided for registered attendees. Walk-ins are welcome but food may not be available.

We strongly encourage data teams to attend at least one of the in-person training sessions!

Northern California

Tuesday, October 9th at Santa Clara Valley Medical Center

Southern California

Friday, October 19th at Kaiser Anaheim
Friday, October 26th at Adventist Health - Glendale

About the Training Sessions

The annual data training sessions are intended to assist data teams in utilizing available tools and resources for abstracting and entering data into CPQCC's NICU, CPeTS and HRIF databases and using the data for quality improvement.

Intended Audience

- Report Contacts and Data Contacts
- Transport Coordinators
- Neonatologists
- Perinatal/neonatal nurses
- HRIF Coordinators/staff and HRIF NICU Contacts
- Discharge planners (who refer patients to HRIF Programs)
- Hospital and perinatal administrators
- Health care quality professionals



Learning/Course Objectives

After the training session participants will be able to:

- Develop a collaborative network/team to support a system of benchmarking and performance improvement activities for perinatal care
- Demonstrate understanding of new data definitions, requirements and tools to ensure highquality data abstraction
- Identify three ways their facility will be able to use the NICU, CPeTS, and HRIF data to improve understanding of perinatal challenges in their unit and identify opportunities for quality improvement

Continuing Education Credits

This in-person training course is approved for 4 hours of continuing education credits. All attendees must complete all portions of the course and the course evaluation to receive credits. Certificates must be maintained for a period of 4 years following the course. CPQCC is able to provide continuing education credits through partnership with the Mid-Coastal California Perinatal Outreach Program (MCCPOP), an approved Continuing Education Provider (CEP) with the California Board of Registered Nursing, CEP# 3104.

Agenda

TIME	DURA TION	TOPIC	PRESENTER
8:15 – 8:50am	35 min	REGISTRATION & BREAKFAST	Group
8:50 – 9:00am	10 min	Welcome & Introductions	Group
9:00 – 9:20am	20 min	CPQCC Website Re-Design	Anjali Chowfla
9:20 - 9:50am	30 min	QI Research	Henry Lee
9:50 – 10:20am	30 min	HRIF Reporting System	Erika Gray
10:20 – 10:30am	10 min	BREAK	Group
10:30 – 11:00am	30 min	NICU Data Set	Janella Parucha/Fulani
			Davis/Carolyn Pham
11:00 – 11:30am	30 min	CPeTS Data Set	Lisa Bollman / Grace
			Villarin Duenas
11:30 am – 12:15pm	45 min	NETWORKING LUNCH	Group
		Complete online evaluations for Continuing Education credits.	
12:15 – 1:00pm	45 min	Q&A Panel	Group
1:00 – 2:00 pm	60 min	Helpful Tips (Peer Support)	Group
2:00 – 3:00pm	60 min	One-on-One Breakout Sessions on NICU/CPeTS Data, HRIF, QI Research, NICU/CPeTS Reports	Group
3:00pm		ADJOURN	



Presenter / Staff

- Henry Lee, Chief Medical Officer
- D. Lisa Bollman, SCPeTS Director
- Rebecca Robinson, Administrative Director
- Grace Villarin Dueñas, Associate Director of Data
- Erika Gray, HRIF Program Manager
- Janella Parucha, Program Manager
- Fulani Davis, Program Manager
- Carolyn Pham, Program Coordinator
- Anjali Chowfla, Communications Manager
- Renee Triolo, Program Associate

Cost & Cancellation/Refund Policy

This self-study continuing education course is free.

Sponsorship

This program is jointly sponsored by CPQCC and the Regional Perinatal Programs of California: Stanford University (North Coast – East Bay – Region 2). This program is made possible, in part, by Title V Block Grant Funds from the California Department of Public Health, Maternal, Child and Adolescent Health Division which support the CPeTS Program.